Al 15 jaar een sensatie

✓ 1, 2 én 3 juli

Hiep, hiep, Troya! We hebben wat te vieren, want op 1 juli bestaat onze houten achtbaan Troy officieel 15 jaar! Blaas jij tijdens dit feestelijke weekend mee de kaarsjes uit? We hangen letterlijk en figuurlijk de slingers op én pakken uit met talloze bijzondere activiteiten, foodspecials, exclusieve merchandise én nog veel meer. Als kers op de taart organiseren we op 2 én 3 juli de 24-uurs Troy Coaster Challenge. 12 daredevils strijden dan 24 uur non-stop in de houten achtbaan voor het goede doel! Mis dit bijzondere weekend niet.

✓ Tijdens de Troyback Days zijn reguliere Toverland-tickets en/of jaarabonnementen geldig!

24 uur lang strijden in Troy

✓ 2 en 3 juli

Terug van (lang) weggeweest: de Troy Coaster Challenge! Dit jaar gaan we deze indrukwekkende uitdaging ter ere van de verjaardag van Troy nóg eens overdoen! 12 heldhaftige kandidaten strijden 24 uur lang op de hoogste, snelste én langste houten achtbaan van de Benelux. En dat ook nog eens voor het goede doel Stichting Durf Te Vragen!

✓ Eén van de twee treinen van Troy zal tijdens de Troy Coaster Challenge gebruikt worden voor de deelnemers van de Troy Coaster Challenge. De andere trein is in gebruik voor dag gasten van Toverland.

Volop feestvreugde

Een programma vol activiteiten en entertainment

Wie jarig is trakteert! We pakken niet alleen uit met de 24u Troy Coaster Challenge, maar met nog veel meer feestelijke activiteiten! Verken het hele gebied, want overal loop je stoere entertainmentacts tegen het lijf! Ga ook op Trojaanse Schattenjacht en ontdek alle geheimen van Ithaka! Download de Toverland-app voor actuele entertainmenttijden en exacte locaties.

Entertainment

Trojaans Legioen

De dappere soldaten beschermen Ithaka tegen kwade invloeden van buitenaf. Zet je sportiefste beentje voor en strijd mee!

Entertainment

Lopend vuurtje

Laat je verbazen door de reusachtige steltloper die met indrukwekkende vuren door Ithaka paradeerd!

Entertainment

Houtkunstenaar

Word zelf eigenaar van de prachtige kunstwerken van de noeste houtkunstenaar! De opbrengsten gaan naar Stichting Durf Te Vragen.

Speurtocht

Vind alle letters in Ithaka

In Ithaka zijn letters verstopt, kun jij ze allemaal vinden? Je ontvangt bij binnenkomst in Toverland een flyer met de Ithaka Lettertocht.
 

Quiz

Voor de échte Troy-fans

Hoeveel vragen ga jij goed beantwoorden tijdens deze quiz? Test je Troy-kennis in themagebied Ithaka!

Neem Troy mee naar huis

Feestsouvenirs

Vind jij Troy ook een regelrechte sensatie? Laat dan de stoere en nieuwe feest-souvenirlijn van 15 jaar Troy niet liggen! Ook leuk om een andere Troy-fan cadeau te doen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een 15 jaar Troy-cap of een gaaf festivalbandje!? Hiermee ziet iedereen dat ook jij Troy een regelrechte sensatie vindt!

✓ De souvenirshop Trojaanse Schatten is geopend tijdens de reguliere openingstijden van het park.

Smullen maar!

Foodspecials tijdens de Troyback Days

Tijdens de Troyback Days kan je niet alleen genieten van ons spectaculair entertainment, maar kan je ook genieten van onze speciale Troyback Days foodspecials! Bekijk hieronder het aanbod om van te smullen. 

Trojaanse lekkernijen

Het Houten Paard
Rollercoaster Sundae

Sundae ‘over the top’ met karamel popcorn, snoepparels en aardbeiensaus

Zwenkgrill
Premium Troy dog

Chipolata BBQ-worst op een brioche broodje, met ketchup, mosterd en gebakken rode ui ringen

Zwenkgrill
Pita köfte

Gekruide gehaktspiesjes in Grieks pitabroodje met tzatziki en witte koolsalade

Het Houten Paard
Frozen coffee

Frozen coffee met slagroom en hazelnoot-, karamel- of witte chocolade-topping

Strijdwagen
Spirello XL

XL Spirello souvlaki met gyroskruiden

Strijdwagen
Spirello XL met kaassaus

XL Spirello souvlaki met gyroskruiden en kaassaus

Vraag en antwoord

Heb je een speciaal ticket nodig tijdens de Troyback Days?

Een regulier entreeticket voor Toverland geeft je ook toegang tot de speciale Troyback Days met diverse activiteiten. Schaf je tickets extra voordelig aan via onze ticketshop.
 

Is mijn abonnement geldig tijdens de Troyback Days?

Ja, met je Toverland-abonnement kun je tijdens de Troyback Days het park bezoeken en gratis meefeesten met alle festiviteiten.

Ik wil meerijden met één van de kandidaten. Hoe doe ik dat?

Wil je meerijden met één van de Troy Coaster Challenge-kandidaten? Je claimt eenvoudig online een tijdslot van 25 minuten via onze ticketshop. Gedurende de gehele Troy Coaster Challenge zijn tijdsloten te reserveren, dus zowel overdag, in de avond als 's nachts.

Een tijdslot voor een Troy-seat geeft je niet automatisch toegang tot Toverland. Valt de start van jouw tijdslot binnen openingstijden van het park, dan dien je in bezit te zijn van een geldig regulier entreeticket of jaarabonnement. Claim je een tijdslot buiten openingstijd, dan biedt het tijdslot je enkel toegang tot Troy gedurende de geselecteerde 25 minuten. Je zult dan na afloop het park weer verlaten.

Een baan met drie records

Troy zit diep in ons hart

15 jaar geleden was het zover op 1 juli: onze houten gigant Troy opende officieel met veel toeters en bellen! Na twee indoor-werelden werd het tijd om naar buiten te gaan én hoe! Hierdoor had Toverland in één klap een recordbaan in handen. Tot op de dag van vandaag is Troy dé langste, hoogste én snelste houten achtbaan van de Benelux. Je raast in de strijdwagens met een topsnelheid van 90 km/h door scherpe bochten na schuine afdaling van 35 meter hoogte.

De baan rijdt 15 jaar later nog steeds (bijna dagelijks) als een zonnetje! Tijdens de bouw stond wel even het angstzweet op onze voorhoofden toen een onverwachte windvlaag de vers gebouwde lifthill liet instorten. Gelukkig was er alleen materiële schade en kon de baan snel weer opgebouwd worden! Houten achtbanen hebben natuurlijk sowieso meer onderhoud nodig dan stalen banen, dus we geven de baan ook ieder jaar een verdiende retrack. Hierbij verversen we de rails en de toplaag van de 8 houten baandelen. Hierdoor blijft de baan ook de komende jaren in topconditie. Op naar de volgende 15 jaar.

Deel Attractiepark Toverland