Toegankelijkheid voor mindervaliden en rolstoelgebruikers

Mindervaliden en rolstoelgebruikers

Mindervaliden, rolstoelgebruikers en gasten met een niet-zichtbare handicap ontvangen een speciaal toegangspasje om via de uitgang onze attractie te betreden. Dit pasje is op te halen bij de Gastenservice. Wij vragen gasten met een niet-zichtbare handicap om een verklaring (van de huisarts, dokter of psycholoog én een identiteitsbewijs) waarin staat dat wachten niet mogelijk is. Voor groepen geldt dat een brief van de instelling voldoende is.

De attracties in Toverland zijn grotendeels toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. In veel gevallen kun je met een rolstoel via de uitgang naar binnen. Gasten met een handicap mogen via de uitgang een of enkele begeleiders meenemen in de attractie. In onderstaand schema is aangegeven hoeveel begeleiders per attractie mee mogen.

Enkele attracties zijn helaas niet toegankelijk voor rolstoelgangers, zoals het Survival Parcours en Villa Fiasko. Ook gelden er bij bepaalde attracties toegangsbeperkingen in verband met bepaalde fysieke condities zoals zwangerschap of hartproblemen. Bij de ingang van elke attractie vind je daarom een overzicht met deze toegangsbeperkingen.

Van sommige attracties kun je alleen gebruikmaken indien je zelfstandig kunt zitten, een hoge overstap kunt maken en/of zelfredzaam bent bij een eventuele evacuatie. Rolstoelgebruikers ontvangen gratis entree.

Download onderstaand overzicht

 

toegangkelijkheidschema_rolstoel_mindervaliden

Liften
De attracties Maximus’ Blitz Bahn, Djengu River en Dwervelwind beschikken over een lift. Vraag een medewerker in het park om hulp wanneer je hier gebruik van wilt maken.

Toiletten
Overal in het park, met uitzondering van de toiletten bij Troy,  zijn aangepaste toiletten voor mindervaliden te vinden.

Toegangsbeperkingen attracties
Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Toverland nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en acties!

Inschrijven