Mindervaliden en rolstoelgebruikers

De attracties in Toverland zijn grotendeels toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. In veel gevallen kun je met een rolstoel via de uitgang naar binnen. Gasten met een beperking mogen via de uitgang de attractie en één begeleider (Expedition Zork, Djengu River & Merlin's Quest kunnen worden bezocht met 5 begeleiders ) meenemen. Hiervoor heb je een speciaal toegangsbandje nodig. Dit toegangsbandje is, op vertoon van een verklaring, op te halen bij de Gastenservice.

Speciale toegang attracties

Speciale toegang attracties

Bij een aantal attracties geldt een toegangsbeperking. Ook kunnen sommige attracties een schrikreactie oproepen bij bezoekers met een verstandelijke of psychische beperking. In verband met de veiligheid kunnen speciale regels gelden als een bezoekers (een deel van) een arm en/of been mist. Deze veiligheidseisen verschillen per attractie. 

Bekijk het toegankelijkheidsschema

Uitgesloten attracties

Indien een bezoeker met beperking niet in staat is om de attractie zonder begeleiding te bezoeken zijn er wegens veiligheidseisen een aantal attracties uitgesloten. Voor de volgende attracties geldt dan ook:

  • Paarden van Ithaka kan alleen begeleiding mee wanneer het kind tussen de 90 – 110 cm is;
  • Drakenslangen is alleen begeleiding mogelijk indien u samen niet meer dan 100 kilo weegt;
  • Kletterparcours is begeleiding niet mogelijk.

Toegang via speciale ingangen

Toegang via speciale ingangen

Bijna alle attracties hebben een speciale ingang. Deze ingang bevindt zich meestal bij de uitgang van de attractie. Wanneer je de attractie via de speciale uitgang bezoekt, kom je soms fysieke obstakels (zoals trappen) tegen en kun je buiten de gewone wachtrij wachten. De speciale ingang geeft geen voorrang: het betekent niet automatisch dat de wachttijd via deze ingang korter is.

Zelfstandig of onder begeleiding?

Wanneer je niet zelfstandig de attractie kunt bezoeken, moet je één begeleider bij je hebben die 18 jaar of ouder is. De bezoeker met beperking dient met behulp van zijn begeleider in staat te zijn tot:

  • Het in-  en uitstappen in de attractie;
  • De rit doormaken, denk hierbij aan een specifieke zithouding, zich vasthouden en schrap zetten tijdens de rit;
  • Mondelinge en/of visuele aanwijzingen opvolgen.

Veiligheid

Veiligheid

In verband met de veiligheid in geval van een ontruiming is het niet mogelijk om met een grote groep bezoekers met een beperking tegelijkertijd de attractie te bezoeken. Grote groepen zullen daarom verdeeld worden in kleinere groepjes.

Mindervalide toegangsbandje

Om gebruik te kunnen maken van de speciale toegangen voor gasten met een beperking vragen wij onze gasten om een verklaring (van de huisarts, dokter of psycholoog én een identiteitsbewijs) waar in staat dat wachten niet mogelijk is. We vragen geen medische gegevens of informatie over de aard van de beperking.  Daarnaast vragen wij je een verklaring in te vullen. In de verklaring staat dat je niet in staat bent om de attracties via de gewone wachtrij te bezoeken en je kunt aangeven of je de attractie zelfstandig kunt bezoeken of dat je de attractie met hulp van een begeleider kunt bezoeken. Je hebt een verklaring nodig omdat onze gastenservice medewerkers in veel gevallen niet kunnen beoordelen of je wel of niet in staat bent om via de gewone ingang de attractie te bezoeken. De verklaring is op te halen bij de gastenservice of te downloaden via onderstaande knop. Een ingevulde verklaring kan ingeleverd worden bij de ticketverkoop, toegangscontrole of gastenservice.

Verklaring bezoeker met beperking

Liften

Liften

De attracties Maximus’ Blitz Bahn, Djengu River, Dwervelwind en Fēnix beschikken over een lift. Vraag een medewerker in het park om hulp wanneer je hier gebruik van wilt maken. 

Toiletten & verzorgingsruimten

Al onze toiletten beschikken over mindervalide toiletten met uit zondering van de toiletten in Ithaka. Daarnaast beschikken al onze mindervalide toiletten over verzorgingstafel ten behoeve van het liggend verzorgen van een gast met beperking of volwassen persoon. Deze ruimten bevinden zich bij in de mindervalide toiletten.

Restaurants & Shops

Restaurants & Shops

Alle onze restaurants en winkels zijn toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. In onze shops Maximus’ Blitzpunkt & Trojaanse Schatten is er minder bewegingsvrijheid in verband met de omvang van deze shops.

Deel deze pagina