Mindervaliden en rolstoelgebruikers

Mindervaliden en rolstoelgebruikers

Vrijwel héél Toverland en de meeste attracties zijn te bezoeken als je rolstoelgebonden bent of als je een (lichamelijke) beperking hebt. Je bezoekt een attractie in veel gevallen via een speciale mindervaliden-ingang via de uitgang van de attractie, of bijvoorbeeld via een lift.

✓ Profiteer van een extra voordelig tarief als rolstoelgebruiker of mindervaliden: schaf je ticket aan bij de Gastenservice.  
✓ Vrijwel alle attracties zijn te bezoeken met een handicap
✓ Maak gebruik van de speciale ingangen op basis van een bandje

Vraag & Antwoord

We begrijpen het dat je veel vragen hebt, daarom geven we hieronder al antwoord op een aantal. Welke attracties zijn te bezoeken met een handicap? 
Je kunt in dit overzichtelijke toegankelijkheidsschema terugvinden wat de specificaties zijn per attractie en wanneer je deze kunt bezoeken.

Zijn er speciale wachtrijen voor rolstoelgebruikers of mindervaliden bezoekers?
Bij vrijwel alle attracties kun je gebruik maken van de speciale ingangen (via de uitgang) op basis van een toegangsbandje. Enkele attracties is voorzien van een lift. Deze aparte wachtruimte heeft geen meanderend karakter en is zoveel mogelijk prikkelvrij. Lees hieronder hoe je een oranje of blauw toegangsbandje (afhankelijk van je begeleiding) kunt krijgen.

Verhuurt Toverland rolstoelen? 
Het is mogelijk om een Toverland-rolstoel te huren voor je bezoekdag. De beschikbaarheid hiervan is beperkt, dus neem ruim voor je bezoek telefonisch contact met ons op: 077 467 7050.

Bekijk alle veelgestelde vragen

Werkwijze

Werkwijze

Om de speciale ingangen van de attracties te bezoeken, heb je een oranje of blauw toegangsbandje nodig.


  • Bij een zichtbare handicap verzoeken we je onze 'Bezoekers met een beperking'-verklaring naar waarheid in te vullen. Hierin geef je aan of je wel of niet in staat bent de attractie zelfstandig te bezoeken.
     
  • Bij onzichtbare beperkingen vragen we om medische bewijslast. Als je deze kunt overhandigen bij de Gastenservice, ontvang je de 'Bezoekers met een beperking'-verklaring, waarin je aangeeft of je de attractie wel of niet zelfstandig kunt bezoeken. 

Download de 'Bezoekers met een beperking-verklaring' hieronder of ontvang hem bij de Gastenservice!

Verklaring bezoeker met beperking

Toegang via speciale ingangen

Toegang via speciale ingangen

Hoe verloopt de toegang tot de attractie precies? 


Vrijwel alle attracties beschikken over een speciale ingang. Je bezoekt de attractie dan meestal via de uitgang, dus hoeft niet in de reguliere wachtrij te wachten. Deze speciale wachtrij zal hierdoor ook minder prikkels geven. Het kan wel voorkomen je hier fysieke obstakels tegenkomt, zoals trappen. De speciale ingang geeft géén voorrang: het betekent niet automatisch dat de wachttijd via deze ingang korter is. 

Deze attracties kun je per lift bezoeken, vraag een medewerker om hulp of volg de aanwezige instructies op. 

Praktische zaken

Praktische zaken

Veiligheid
Uit veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om met een grote groep bezoekers met een beperking tegelijkertijd de attractie te bezoeken. Bij een eventuele ontruiming kunnen we hierdoor de veiligheid blijven garanderen. Grote groepen zullen daarom verdeeld worden in kleinere groepjes. 

Toiletten en verzorgingsruimten
Al onze toiletten kun je als bezoeker met een beperking bezoeken, behalve in themawereld Ithaka. Daarnaast beschikken al onze mindervalide toiletten over verzorgingstafel ten behoeve van het liggend verzorgen van een gast met beperking of volwassen persoon. Deze ruimten bevinden zich bij of in de buurt van in de mindervalide toiletten.

Restaurants en shops
Alle onze restaurants en winkels zijn toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. In onze shops Maximus’ Blitzpunkt & Trojaanse Schatten is er minder bewegingsvrijheid in verband met de omvang van deze shops.

Overzicht toegankelijkheid | PDF
Deel deze pagina