Mindervaliden en rolstoelgebruikers

Vrijwel héél Toverland en de meeste attracties zijn te bezoeken als je rolstoelgebonden bent of als je een (lichamelijke) beperking hebt. Je bezoekt een attractie in veel gevallen via een speciale mindervaliden-ingang via de uitgang van de attractie, of bijvoorbeeld via een lift.

We hebben verschillende maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat je bezoek aan Toverland veilig verloopt. Als gevolg hiervan hebben we ons gehandicaptenbeleid aangescherpt en een aantal aanpassingen doorgevoerd. Bezoek onze pagina met veelgestelde vragen.

Aangepast mindervaliden en rolstoelbeleid

Aangepast mindervaliden en rolstoelbeleid

Door de genomen maatregelen uit het protocol 'Veilig Samen Uit' ziet ons mindervaliden en rolstoelbeleid er anders uit dan je gewend bent. 

Belangrijke aanpassingen

  • Niet alle attracties zijn toegankelijk 
  • Medewerkers kunnen niet ondersteunen bij het in- of uitstappen. Kun je niet zelfstandig in- en uitstappen dan is het noodzakelijk om een begeleider meer te nemen.
Meer informatie

Werkwijze

Werkwijze

Hoe gaat het precies in zijn werk?

  • Bij een zichtbare handicap verzoeken we je onze 'Bezoekers met een beperking'-verklaring naar waarheid in te vullen. Hierin geef je aan of je wel of niet in staat bent de attractie zelfstandig te bezoeken.
     
  • Bij onzichtbare beperkingen vragen we om medische bewijslast. Als je deze kunt overhandigen bij de Gastenservice, ontvang je de 'Bezoekers met een beperking'-verklaring, waarin je aangeeft of je de attractie wel of niet zelfstandig kunt bezoeken. 

Download de 'Bezoekers met een beperking-verklaring' hieronder of ontvang hem bij de Gastenservice!

Verklaring bezoeker met beperking

Praktische zaken

Praktische zaken

Veiligheid
Uit veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om met een grote groep bezoekers met een beperking tegelijkertijd de attractie te bezoeken. Bij een eventuele ontruiming kunnen we hierdoor de veiligheid blijven garanderen. Grote groepen zullen daarom verdeeld worden in kleinere groepjes. 

Toiletten en verzorgingsruimten
Al onze toiletten kun je als bezoeker met een beperking bezoeken, behalve in themawereld Ithaka. Daarnaast beschikken al onze mindervalide toiletten over verzorgingstafel ten behoeve van het liggend verzorgen van een gast met beperking of volwassen persoon. Deze ruimten bevinden zich bij of in de buurt van in de mindervalide toiletten.

Restaurants en shops
Alle onze restaurants en winkels zijn toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. In onze shops Maximus’ Blitzpunkt & Trojaanse Schatten is er minder bewegingsvrijheid in verband met de omvang van deze shops.

Halloween
Helaas zijn de bandjes voor mindervaliden- en rolstoelgebruikers niet geldig zijn in de wachtrijen bij de scare experiences tijdens Halloween.

Overzicht toegankelijkheid | PDF
Deel deze pagina