• Privacy statement

Privacy statement


Met dit privacy statement willen we je laten weten welke gegevens Attractiepark Toverland B.V. van jou verzamelt en met welk doel we dit doen. Het privacy statement is van toepassing op alle diensten die door de Toverland worden aangeboden, zoals onze websites, winacties en promoties. Gegevens die je aan Attractiepark Toverland verstrekt zullen we vertrouwelijk en conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens en Telecommunicatiewet behandelen.

  1. Voor welke doelen verzamelt Attractiepark Toverland gegevens?

Toverland Abonnementen
Je abonnement wordt bij binnenkomst in Toverland gescand. Deze gegevens verwerken wij zodat we een beter beeld krijgen van je bezoeken zodat we ons product kunnen verbeteren en jou gepersonaliseerde aanbiedingen kunnen doen indien je hiervoor toestemming hebt gegeven.

Loyaliteitsprogramma’s
Wanneer je jouw gegevens achterlaat om op te hoogte te blijven van Toverland-nieuws en gepersonaliseerde aanbiedingen, houden we je hierover via diverse kanalen op de hoogte. Als je geen informatie meer wilt ontvangen dan kun je je eenvoudig uitschrijven via een link in onze e-mails.

Reserveringen en bestellingen
Wanneer je een reservering of bestelling maakt, dan verwerken wij je gegevens om de reservering goed te kunnen afhandelen. Denk hierbij aan communicatie rondom je aankomst, je bezoek of een bevestiging van je bestelling in onze webshop. Hierbij gebruiken we je persoonsgegevens die je opgeeft bij de reservering/bestelling. Deze persoonsgegevens worden door ons in dit geval alleen voor dit doel gebruikt en zijn alleen toegankelijk voor degenen binnen Toverland die zich bezig houden met de door jou bestelde diensten.

Acties en promoties
Attractiepark Toverland biedt regelmatig speciale acties, zoals prijsvragen of promoties aan, waar je aan kunt deelnemen. In sommige gevallen zullen wij je vragen een registratieformulier in bijvoorbeeld een folder, advertentie of website in te vullen om mee te doen aan zo’n speciale actie. Wanneer je deelneemt aan een dergelijke actie, dan verwerkt Toverland de door jou opgegeven persoonsgegevens om je deelname te registreren en/of te bevestigen. Zo wordt bepaald of je voldoet aan de promotievoorwaarden en om de eventueel toegekende prijzen en voordelen aan jou toe te sturen. Deze persoonsgegevens worden door ons in dit geval alleen voor dit doel gebruikt en zijn alleen toegankelijk voor degenen binnen Toverland die zich bezig houden met deze acties, tenzij je toestemming hebt gegeven voor het gebruik van je gegevens voor onze loyaliteitprogramma’s.

Vragen en klachten
Wanneer je Attractiepark Toverland een vraag stelt of een klacht indient of wanneer je telefonisch, per e-mail, via sociale media of per post contact opneemt met Toverland dan vragen wij jouw contactgegevens voor het afhandelen van je vraag of klacht. Deze persoonsgegevens worden door ons in dit geval alleen voor dit doel gebruikt en zijn alleen toegankelijk voor degenen binnen Toverland die zich bezig houden met de afhandeling van je vraag of klacht.

Het bezoek aan Toverland websites
Om je bezoek aan onze websites te vergemakkelijken maken wij gebruik van zogenaamde “cookies”. Cookies zijn kleine tekstbestanden die worden opgeslagen op de harde schijf of in het geheugen van je computer. We gebruiken cookies om onze websites beter te laten werken en bezoekersstatistieken bij te houden. Daarnaast kunnen sommige van onze social media functionaliteiten (zoals Facebook en Twitter) gebruik maken van cookies. Cookies worden niet gebruikt om je privégegevens van je computer te halen of wachtwoorden te achterhalen. Wij gebruiken geen tracking cookies om individueel surfgedrag bij te houden.

Lees meer informatie over het gebruik van cookies in onze cookieverklaring.

Sollicitatiedoeleinden
Als je solliciteert voor een functie bij Attractiepark Toverland gebruiken wij jouw gegevens enkel en alleen voor de sollicitatieprocedure.

2. Hoe lang bewaren wij je gegevens?

Wij bewaren je gegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan en noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor je je gegevens hebt verstrekt. Je kunt ons ook verzoeken je gegevens te verwijderen door een mail te sturen naar info@toverland.nl.

3. Wie heeft toegang tot je gegevens?

Attractiepark Toverland kan je persoonsgegevens delen met partijen die nauwkeurig door ons geselecteerd zijn ter uitvoering van haar diensten waarvoor jij toestemming hebt gegeven. Deze partijen worden bijvoorbeeld ingeschakeld om namens Toverland diensten te verlenen of algemene data-analyse uit te voeren. Denk hierbij aan een partij die ons ondersteunt bij marketingdoeleinden. Wij zullen nooit je persoonsgegevens aan iemand verkopen of verhuren.

4. Hoe kan ik mijn gegevens inzien, verbeteren of verwijderen?

Als je wilt weten welke gegevens Attractiepark Toverland over je heeft vastgelegd en waarvoor we deze gebruiken, dan kun je deze informatie opvragen via info@toverland.nl. Hier kun je ook een verzoek om verbetering of verwijdering van je persoonsgegevens indienen.

5. Hoe zit het met de privacy van kinderen?

Als je jonger bent dan 16 jaar, moet je eerst toestemming krijgen van één van je ouders of een wettelijke vertegenwoordiger. Wij vragen je daarom geen gegevens aan ons te verstrekken als je nog geen toestemming hebt gekregen.

Wijzigingen
Het Attractiepark Toverland privacy statement kan worden gewijzigd. We zullen alle wijzigingen van het privacy statement op deze pagina aangeven. We raden je aan dit Privacy statement geregeld te raadplegen, zodat je altijd van de inhoud van het geldende Privacy statement op de hoogte bent.


Cookieverklaring Attractiepark Toverland

Attractiepark Toverland gebruikt analytische en functionele cookies om de website beter te laten werken en om bezoekersstatistieken bij te houden.

Wat zijn cookies en waar gebruiken wij ze voor?
Cookies zijn kleine tekstbestandjes die op je computer, tablet of telefoon worden opgeslagen. We gebruiken de term ‘cookies’ voor het gemak als overkoepelende term; daaronder vallen onder andere cookies, web-beacons en javascripts. Cookies worden automatisch van je apparaat verwijderd. Dit betekent voor sommige cookies aan het eind van je internetsessie, terwijl voor andere geldt dat ze voor korte- of langere tijd bewaard blijven.

Wij maken gebruik van cookies met de volgende functies:

Permanente cookies
Met behulp van een permanente cookie kunnen wij jou herkennen bij een nieuw bezoek op onze website. De website kan daardoor speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Ook wanneer je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van cookies kunnen wij dit door middel van een cookie onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je dus tijd bespaart en een prettiger gebruik van onze website kunt maken. Permanente cookies kan je verwijderen via de instellingen van jouw browser.

Sessie cookies
Met behulp van een sessie cookie kunnen wij zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.

Tracking cookies van onszelf
Met jouw toestemming plaatsen wij een cookie op jouw apparatuur, welke kan worden opgevraagd zodra je een website uit ons netwerk bezoekt. Hierdoor kunnen wij te weten komen dat je naast onze website ook op de betreffende andere website(s) uit ons netwerk bent geweest. Het daardoor opgebouwde profiel is niet gekoppeld aan jouw naam, adres, e-mailadres en dergelijke, maar dient alleen om advertenties af te stemmen op jouw profiel, zodat deze zo veel mogelijk relevant voor je zijn.

Google Analytics
Via onze website wordt een cookie geplaatst van Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier geen invloed op. De informatie die Google verzamelt wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd.

Social Media
Het mogelijk maken van interactie met social media: wij maken gebruik van social media op delen van onze websites, zodat je filmpjes, nieuws of acties kunt liken of delen met je vrienden op social media als Facebook, Instagram en Twitter. Veel van deze social media maken gebruik van cookies om deze functies mogelijk te maken. Wij hebben geen invloed op het gebruik van cookies en de verwerking van je gegevens door deze bedrijven. Voor meer informatie over het verzamelen en verwerken van gegevens door deze sociale netwerken en jouw rechten, dien je het privacybeleid van deze partijen te bekijken.

Verwijderen en weigeren van cookies
Via de browserinstellingen op je computer kun je reeds geplaatste cookies verwijderen en het plaatsen van nieuwe cookies weigeren. De wijze waarop verschilt per browser. Het verwijderen of weigeren van cookies heeft geen schadelijke gevolgen voor de werking van de website. Het gevolg kan echter wel zijn dat bepaalde onderdelen slechts beperkt of in het geheel niet werken. Het uitschakelen van cookies heeft alleen gevolgen voor de computer én browser waarop je deze handeling uitvoert. Indien je gebruik maakt van meerdere computers en/of browsers dien je deze handeling zo vaak als nodig te herhalen.

Cookies verwijderen in Internet Explorer
Ga naar het menu Extra > Internetopties > tab Algemeen. Klik onder Browsegeschiedenis op Verwijderen. Je wilt misschien niet alles verwijderen. Zorg dan in ieder geval dat ‘Cookies’ aangevinkt staat en klik op Verwijderen.

Cookies verwijderen in Firefox
Klik op de oranje balk van Firefox bovenin en ga naar Geschiedenis  > Recente geschiedenis wissen. Klik op Uw recente geschiedenis wissen. Onder Details kun je aangeven wat je precies wilt wissen. Vink in ieder geval ‘Cookies’ aan. Je kunt ook aangeven hoe oud de cookies moeten zijn. Kies hier ‘Alles’.

Cookies verwijderen in Chrome
Klik op het blokje met 3 streepjes, rechtsbovenin. Klik op Geschiedenis > Browsegeschiedenis wissen. Klik onder Privacy op Browsegegevens wissen. Zorg in ieder geval dat ‘Cookies en andere site- en plug-ingegevens’ aangevinkt staat bij het verwijderen.

Wijzigingen voorbehouden Cookieverklaring
Toverland behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in deze Cookieverklaring. Elke aanpassing zal op deze pagina worden gepubliceerd. Wij raden je aan deze Cookie Verklaring geregeld te raadplegen, zodat je altijd van de inhoud van de geldende Cookieverklaring op de hoogte bent. Voor meer informatie over de wijze waarop Toverland met jouw gegevens omgaat verwijzen wij naar ons privacy statement.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Toverland nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en acties!

Inschrijven