Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Kom je naar Toverland LIVE! en heb je vragen over je festivalbezoek? Check of we hieronder toevallig al antwoord hebben gegeven!

Terug naar Toverland LIVE!

Tickets

Heb je voor Toverland LIVE! losse tickets nodig?

Je bezoekt het festival Toverland LIVE! met een los ticket. Een regulier Toverland-ticket geeft je geen toegang tot het festival vanaf 19:00 uur. Je schaft je Toverland LIVE!-ticket (met korting) eenvoudig aan via de ticketshop. Je ontvangt je tickets per mail (als PDF-bestand). 

Is het nodig om mijn tickets af te drukken?

Het is niet nodig om je tickets te printen, je kunt deze vanaf je telefoon laten scannen. Belangrijk: laat je originele PDF-bestand scannen, maak géén printscreen. Zet je telefoon op de hoogste helderheid.

Heb je een parkeerkaart nodig?

Je parkeert tijdens Toverland LIVE! extra voordelig op onze parkeerplaats voor €5,- Je schaft deze eenvoudig aan via de ticketshop of bij de ticketzuil op het entreeplein.

Ik kan mijn ticket niet (meer) vinden, wat moet ik doen?

Je ontvangt vrijwel direct je tickets op je aangegeven mailadres. Het kan voorkomen dat deze verdwijnen in je spam- of reclamebox, dus houd ook deze goed in de gaten. Heb je de mail per ongeluk verwijderd? Neem contact met ons op via: info@toverland.nl.

Abonnement

Heb ik met mijn abonnement toegang tot Toverland LIVE!?

Je ontvangt met je Toverland-abonnement korting op Toverland LIVE!. Je ticket kost €29,50 i.p.v. de reguliere Late Bird ticketprijs €42,50. Het is enkel mogelijk om een ticket voor jezelf te kopen. Volg hiervoor de instructies op het online portal voor abonnementhouders.

Pop-Up Festival Camp

Zit er standaard festivaltoegang bij een overnachting op het Pop-Up Festival Camp?

Wanneer je gebruik maakt van het Festival-arrangement is dat exclusief toegang tot Toverland LIVE!. Je kunt je losse tickets eenvoudig (en met korting) aanschaffen via onze ticketshop.

Welke huisregels gelden er op het Festival Camp?

Er zijn verschillende huisregels van kracht op het Pop-Up Festival Camp. Hierdoor houden we het samen gezellig. Bekijk ze via het handige PDF.

Parkinformatie

Wat zijn de openingstijden van Toverland op 21 mei 2022?

Toverland is op 21 mei 2022 regulier geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Alle daggasten dienen het park om 18:00 uur verlaten te hebben. Het Toverland LIVE!-festival start vervolgens om 19:00 uur. Dan gaat het feestje écht beginnen! 

Ik ben overdag al in Toverland en ga 's avonds naar Toverland LIVE!. Hoe werkt dat?

Tussen 18:00 en 19:00 uur is Toverland tijdelijk gesloten. In dit uur maken we het park helemaal ready voor het festival. Verblijf je op het het Pop-Up Festival Camp? Dan is het tussentijds mogelijk om terug te gaan naar het kampeerterrein. Lekker even opfrissen, je benen strekken of even tussendoor op adem komen voor het grote feest begint! 

Welke attracties zijn geopend tijdens Toverland LIVE!?

Onderstaande buitenattracties zijn geopend tijdens het festival:
- wing coaster Fēnix
- houten achtbaan Troy
- boatride Merlin's Quest
- schommelschip Scorpios
- spinningcoaster Dwervelwind
- lanceerachtbaan Booster Bike
- wildwaterbaan Djengu River 

Bekijk hier meer over onze attracties.

Hoe betaal ik de hapjes en drankjes?

Je kunt tijdens Toverland LIVE! enkel consumpties betalen met muntjes. Deze muntjes kun je vooraf (met korting) aanschaffen via onze ticketshop óf ter plaatse bij de aangewezen Coin Desks. 

Waarom is het festival 16+?

We richten ons met Toverland LIVE! op een specifieke doelgroep. Hierop is ook het specifieke entertainment-aanbod aangepast, waardoor je Toverland-beleving anders zal zijn dan tijdens een reguliere dag.

Wat kosten de muntjes/oordopjes?

Je kunt de muntjes voor je consumpties vooraf aanschaffen via onze ticketshop met aantrekkelijke kortingen. Op het festival zelf betaal je de reguliere prijs €2,75 per stuk (voorkeur voor pin). Ook kun je online in de voorverkoop oordopjes aanschaffen.

Voorverkoop online:

 • 10 munten: €24,75 (9+1 gratis)
 • 25 munten: € 57,75 (21+4 gratis)
 • Oordopjes: €2,95

Zijn er lockers aanwezig?

Je kunt gebruik maken van de kluisjes in entreegebied Port Laguna. Wanneer je Toverland binnenkomt vind je deze vrijwel direct aan je linkerhand. Je kunt deze onbeperkt gebruiken voor €2,-.

Is roken toegestaan tijdens Toverland LIVE!?

Roken is toegestaan op het festivalterrein in de buitenlucht. Houd hierbij natuurlijk wel rekening met de mensen om je heen. Gooi je peuken niet op de grond, maar gedoofd in de prullenbak. Roken is ín de wachtrijen (overdekt én onoverdekt) en bij binnenlocaties niet toegestaan.

Is er een Kiss & Ride-parkeerplaats bij Toverland?

Word je gebracht of opgehaald? Maak dan gratis gebruik van de Kiss & Ride. Volg op de Toverlaan de bebording.

Kan ik met de taxi naar Toverland LIVE! komen?

Reserveer je eigen taxivervoer (bijvoorbeeld: Taxi Venlo en omstreken: T:077 700 1250 M:info@venlotaxi.nl) en maak gebruik van de taxi-standplaats. 

 

Toegankelijkheid

Welke faciliteiten zijn er voor mindervaliden?

Bij de Main Stage, dé hotspot van Toverland LIVE!, zullen faciliteiten gecreëerd worden voor mindervaliden. Verder is het gehele park rolstoel- en mindervalidenproof, behalve de dansvloer van La Fuente ín het stationsgebouw van Fēnix.

Welke attracties én gebieden zijn toegankelijk?

Toegankelijkheid is bij Toverland erg belangrijk. Je kunt tijdens het festival deze attracties bezoeken via de rolstoelingang (soms via een lift):
- wing coaster Fēnix*
- boatride Merlin's Quest
- schommelschip Scorpios
- spinningcoaster Dwervelwind
- lanceerachtbaan Booster Bike
- wildwaterbaan Djengu River 

* De dansvloer bij La Fuente is door veiligheidsredenen niet toegankelijk voor mindervalide bezoekers of bezoekers met een beperking.

Bekijk hier alle informatie over de toegankelijkheid van onze attracties. 

Festivalterrein

Wordt mijn tas gecontroleerd bij de ingang van Toverland?

Ja, er vindt een tassencontrole plaats bij de entree van Toverland, voordat je het festivalterrein bezoekt. Bekijk hieronder wat je bijvoorbeeld wel én niet mee mag nemen.

Let op, je kan gefouilleerd worden bij de entree van Toverland. 

Welke camera-apparatuur mag ik meenemen?

Consumentencamera's (compactcamera's én telefoons) zijn toegestaan op het festival. Fotocamera's met wisselbare lensen (ook: spiegelreflex én professionele filmcamera's), GoPro's én selfiesticks zijn niet toegestaan.

 

Mag ik eten en drinken meenemen?

Nee, het zelf meebrengen van eten en drinken is niet toegestaan. Een flesje water (zonder dop, 0,5 l, géén bidons of andere hardplastic flesjes) is toegestaan. Honger en dorst gekregen van al het feesten? Ga langs bij de Coin Desks voor munten.

Wat mag ik wel meenemen naar het festivalterrein?

Uiteraard mag je veel meenemen naar Toverland LIVE!, maar houd er rekening mee dat we niet alles kunnen toelaten voor de veiligheid voor jou en anderen. Zonnebrandcrème, kleine tassen (maximaal de grootte van een A4'tje), camera's zónder wisselbare lenzen én medische krukken mag je wel meenemen het festivalterrein op. Heb je twijfels of je iets mee mag nemen? Mail naar: info@toverland.nl.

Wat mag ik niet meenemen naar het festivalterrein?

 • Camelbags / rugzak met drinkzak
 • Gereedschap
 • Drank en eten, Een flesje water (zonder dop, 0,5 l, géén bidons of andere hardplastic flesjes) is toegestaan.
 • Elke vorm van soft- en harddrugs
 • Giftige, brandbare of explosieve materialen
 • Glas en blik
 • Laserpennen en ander licht met een gebundelde straal
 • (Huis)dieren
 • Krukjes, klapstoelen en opstapjes
 • Markers
 • Naalden
 • Paraplu’s
 • Professionele opname apparatuur en drones
 • Provocerende kleding en accessoires
 • Selfiesticks
 • Toeters, gashoorns en andere hinderlijke geluidsmakers
 • Vuurwerk, flares en confetti shooters
 • Wapens of andere voorwerpen die als wapen kunnen worden gebruikt of de orde kunnen verstoren

Mag ik tussendoor het festivalterrein op/af?

Dat mag, maar blijven is veel gezelliger. Wil je toch even Toverland verlaten, dan ontvang je een stempel van één van onze medewerkers. Hierdoor kun je later weer terug het festivalterrein op.

Zero tolerance beleid

Binnen Toverland hanteren wij een zero tolerance beleid. Dit betekend dat soft- en harddrugs in elke vorm niet worden geaccepteerd. De beveiliging zal hier streng op toezien bij binnenkomst en tijdens het festival.

Overige huisregels

Het dragen van wapens of andere gevaarlijke voorwerpen is verboden. Wij behouden ons het recht voor de bezitter hiervan van het terrein te verwijderen, eventueel in samenwerking met de politie.

Aan personen die onder invloed van alcohol of verdovende middelen blijken te zijn dan wel handelen c.q. in het bezit zijn van verdovende middelen, of op een andere manier de orde verstoren, kan de toegang geweigerd dan wel ontzegd worden zonder dat zij aanspraak maken op vergoeding.

Baldadigheid en/of vernieling, fysiek of verbaal geweld, dan wel anderszins ongewenst gedrag jegens andere bezoekers en ons personeel wordt niet getolereerd. Personen die zich aan dergelijk gedrag schuldig maken, zullen indien noodzakelijk met behulp van de politie van het terrein verwijderd worden.

Tickets

Wat als Toverland LIVE! toch niet door kan gaan?

Mocht het nodig zijn om Toverland LIVE! te annuleren door bijvoorbeeld nieuwe coronamaatregelen, dan is het wederom mogelijk om te kiezen voor één van deze twee opties: 
- Geld terug
- Omboeken naar een toekomstige editie

Heb je nog andere vragen?

Stond het antwoord op je vraag er niet tussen? Aarzel niet langer en vraag ons het hemd van het lijf via Facebook-messenger.

Stuur ons je vraag