Ontmoet de bijzondere bewoners van de Magische Vallei

Heb je de bijzondere bewoners van de Magische Vallei al ontmoet? Midden in de vallei wonen en leven de Dwervels.

De bijzondere bewoners van de Magische Vallei

Heb je de bijzondere bewoners van de Magische Vallei al ontmoet? Midden in de vallei wonen en leven de Dwervels. Dwervels, wat zijn dat? En waar komen ze vandaan?

Dwervels zijn magische wezentjes die zich al sinds mensenheugenis schuilhouden in de bosrijke omgeving van de Peel. De naam is afgeleid van dwerg en wervel. Dwerg omdat ze niet veel groter zijn dan een meter en wervel vanwege de wervelende winden die ze met hun toverkracht in gang kunnen zetten. Dwervels zijn van nature schuw. Vandaar dat weinig mensen ze ooit gezien hebben. Maar dat zal snel veranderen. Hoewel er overdag bezoekers door het park lopen, hebben de dwervels besloten zich permanent in Toverland te vestigen.

De Magische Vallei heeft alles wat de dwervels nodig hebben: prachtige natuur, voldoende voedsel en bovenal is het een plaats vol vrede, hoop, liefde en geluk. Midden in de vallei ligt een magische bron die door de oude, wijze dwervel Djengu wordt betoverd. Deze bron is de levenselixer van de vallei. Vanuit hier verspreidt de magie zich door het hele gebied. Het borrelen van de bron brengt de rest van het water in de vallei tot leven. ’s Nachts als Djengu gaat slapen, zie je dan ook dat de rivier stopt met stromen. Maar als Djengu ’s ochtends zijn plaats weer inneemt in de toren boven de bron dan komt alles weer tot leven.

Wil je de dwervels ontmoeten? Kom dan langs in Toverland en bezoek de Magische Vallei. Bekijk met eigen ogen hoe de oude Djengu de magische bron betovert, dobber rond op de rug van een mythisch waterwezen en hijs jezelf omhoog naar het nest van vogel Coco voor een adembenemend uitzicht over de vallei.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Toverland nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en acties!

Inschrijven