Betoverende tijdlijn

Scroll door 20 jaar magie

20 jaar magische momenten

Wat begon als het overdekte Land van Toos is uitgegroeid tot een in- en outdoor attractiepark met zes avontuurlijke werelden, waar je ook dit jaar weer kunt blijven slapen. En daar zijn we hartstikke trots op! We blikken graag met je terug op verschillende highlights uit onze geschiedenis. Misschien kun je ze zelf ook nog wel herinneren. 

Oktober 2001 - Eerste Halloween Nights

In het openingsjaar werden de eerste Halloween Nights georganiseerd. Dit seizoensaanbod is door de jaren heen heel wat veranderd. Sinds 2001 is een bezoek aan de Halloween Nights voor onze bezoekers steeds spannender geworden, zeker met de introductie van verschillende scare zones en spookhuizen.

3 juli 2004 - Opening Magic Forest

Al snel was één indoor-wereld niet genoeg en werd het Magic Forest (tegenwoordig Wunderwald) geopend voor een oudere doelgroep. Voor het eerst waren niet alle attracties binnen, maar ook buiten. Boomstamattractie Expedition Zork (voorheen Backstroke) en Bobkartbaan Woudracer (nu: Maximus' Blitz Bahn) zorgen voor extra spektakel.

27 juli 2004 - Opening Booster Bike

Iets later opende de eerste volledige buitenattractie van Toverland en dat was meteen een wereldprimeur! De Booster Bike is namelijk de allereerste motorbike roller coaster ter wereld. In deze achtbaan word je met 75 km/h gelanceerd!

November 2007 - Plaatsing kunstwerk Middenpeelweg

Op de rotonde van de Middenpeelweg wordt een kunstwerp geplaatst, ontworpen door Joop van den Heuvel. Deze kleurrijke toren symboliseert de groeikansen voor iedereen, met Toverland in het bijzonder.

26 & 27 april 2008 - Opening Toverhuis

Na de introductie van Troy in 2007, was het in 2008 wederom tijd voor een nieuwe attractie. Voor het eerst stond deze helemaal in het teken van toveren: met een toverstok laten onze jongste gasten dit bijzondere huis tot leven komen.

4 & 5 juni 2016 - Troy Coaster Challenge

Na eerdere uitdagingen in de Toos-Express en de Booster Bike, was in juni 2016 Troy aan de beurt. Dertien dappere strijders wilden 24 uur lang in Troy blijven zitten voor het goede doel. Tien van hen haalden, na 325 rondjes, de eindstreep en zo werd er €11.035 opgehaald voor Stichting Heppie.

4 oktober 2017 - Dierendag 2017

Ondanks dat Toverland normaal niet toegankelijk is voor huisdieren, werd op dierendag 2017 een bijzondere uitzondering gemaakt. Medewerkers mochten hun huisdieren meenemen en ’s ochtends stonden er zeven honden, vier kippen en twee biggetjes voor de poort. Na een speciale fotoshoot keerde de rust weer terug en was alleen nog maar het gehinnik van de Paarden van Ithaka te horen.

Zomer 2020 - Eerste editie Pop-Up Summer Camp

Al jaren was het een droom: slapen bij Toverland! In de zomer van 2020 werd dit mogelijk in de vorm van het Pop-Up Summer Camp, onze eigen camping. Gasten konden overnachten in een eigen tent, camper of caravan of kozen een ingerichte ToverTent. Wanneer je je tentdoek openritste stond je oog in oog met houten achtbaan Troy. Een grandioos succes!

Najaar 2020 - Maison de la Magie

Het Halloween-seizoen wordt steeds belangrijker voor Toverland. Op steenworp afstand van het attractiepark opende Oscar Pendula, ooit gerenomeerd illusionist, zijn statige landhuis voor bezoekers, maar niet voor angsthazen. Aan alles bleek dat het hier niet pluis was. Extra bijzonder is dat dit het eerste échte spookhuis van Toverland was.

Deel deze pagina